Dier- en Bouwgroep activiteiten

beste medewerkers

geit

Bericht van de diergroep


De bezoekers vroegen waar onze kippen waren, die zaten opgesloten in het hok vanwege de vos. Na enige tijd  hebben we ze weer los gelaten,maar dat ging gepaard dat ze  onder de luis zaten. Daarom hebben we ze ingespoten met anti spray, ook de kleine kuikens. De mannen van de werkgroep hebben gelijk het kippenhuis gesloopt. Deze zat ook onder.

Nu hebben we een nieuw probleem, namelijk dat er vogelgriep heerst. De eerste paar dagen waren we nog open voor het publiek. Deze mensen moesten eerst door een bak met halmiet met hun schoenen. De meeste mensen wilden het niet doen. De vogelgriep breide zich uit dus zodoende hebben wij de kinderboerderij moeten sluiten. Er zijn nu strenge maatregelen genomen. De vrijwilligers hebben nu schoentjes en pakken aan als we naar de kippen gaan.

Zijn weer goed gekeurd tegen zoonosen. De varkens hadden wondjes op hun rug. De dierenarts is geweest  en zei dat we ze met betedine moesten behandelen. S' middags opgesloten in hun hok. want als ze te veel buiten waren dan konden de vogels de wondjes weer open pikken. Was na een paar dagen weer over.

Takel het zwarte varken bij het hek,kan soms erg tekeer gaan, dan geef ik hem een handje voer en is dan weer tevreden en is dan lekker bezig in de modder.

Met Banjer ging het helaas niet goed Hij heeft en zware aanval van artrose gehad. Kon niet meer op zijn poten staan. De dierenarts is geweest en medicijnen gegeven en ontsteking remmers. Deze  hebben wij 14 dagen gegeven. Ging niet helemaal over. Heeft daarna een ander medicatie gehad wat door zijn eten moest .Dat heeft niet mogen baten. Heeft nog een aanval gehad.Toen hebben de medewerkers besloten om hem te laten inslapen. Hij is op 4 oktober van ons heengegaan. Donja had erg veel moeite er mee maar ze krijgt aandacht genoeg. Misschien krijgt ze in de toekomst een vriendje erbij.

varkens Ham
 Er zijn ook al een aantal konijnen verkocht. Deze hebben een goed tehuis gekregen. Nu hebben we nog 2 mannen, zitten deze zoeken ook nog een tehuis . Het net bij de andere konijnen in het grote vak hebben we weg gehaald. In het begin schrokken ze nogal. Nu gaat het al beter. Ik zet af en toe mijn kleindochter in het vak om ze te aaien. Ze vinden het wel leuk. 


De schapen en geiten  zijn weer bekapt en na gekeken. Van de grote schapen en geiten is bloed afgenomen voor onderzoek om te kijken of ze Bncilla hebben. 

 In de volière is ook alles goed. De beestjes hebben ook al voor navolgingen gezorgd

Wij wensen iedereen hele fine feestdagen en een goed 2017 .

 

Namens de diergroep,

 

Sylvia.


cavia
konijn

Bericht van de bouwgroep


Dag allemaal.

Hier weer een berichtje van de bouwgroep.

Ja, wat hebben we allemaal gedaan. Het zijn vooral dingen die het publiek niet opvallen.Zoals de muur aan de achterkant van het feest hok repareren en de schuilhut naast de stal van een nieuw dak voorzien en de binnen kant bekleden.

Inmiddels is ook het kippenhok gesloopt en zijn we bezig de grond bouwrijp te maken om er in de toekomst een nieuw kippenhok te realiseren. Wij zijn er nog niet over uit of wij het zelf moeten gaan bouwen of dat het een bouw pakket gaat worden.Wij hebben al een paar donaties gekregen. Daarvoor onze dank!

 Voorlopig zijn wij spijtig genoeg gesloten vanwege de vogel griep! Wij hopen U zo spoedig mogelijk weer te mogen begroeten zodra wij weer geopend zijn!

 O ja, wij hebben in de speeltuin een wip kip geplaatst in de vorm van een olifant.

 De bouwgroep wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en vooral gezond 2017.

 Groet,

 Johan, Martin en Theo.

                     

                          
Ezeltje met blij kind

Haantje