Welkom

Geit melken net echt

Zondag 12 mei Meifeest!

Het paasfeest is net geweest en het volgende feest dient zich alweer aan: het Meifeest! Zondag 12 mei, feest op de kinderboerderij van 12 tot 16 uur. Met een loterij, kinderspelletjes, lekkere hapjes en drankjes en een rommelmarkt!

Voor de rommelmarkt kunt u voor 5 euro een tafel huren om uw eigen spulletjes te verkopen. Graag vooraf betalen op de kinderboerderij. Helaas kunt u uw geld niet terugkrijgen als het bijvoorbeeld regent.

Het hek gaat open voor kraamhouders om 11 uur. Voor het overige publiek gaat het hek om 12 uur open.

informatiebord geit

Nieuwe informatieborden

Heeft u de nieuwe informatieborden al gezien? Het zijn er elf, over (bijna) alle diersoorten die we hebben eentje. Op de borden leest u over oorsprong, rassen, gedrag en verzorging van de dieren. Aan het toegangshek hangt een fraai nieuw welkomstbord. Met dank aan de gemeente die alle borden betaald heeft.

Dringend vrijwilligers gezocht!

Niet alle bezoekers zijn ervan op de hoogte dat onze kinderboerderij 100% op vrijwilligers draait. Er is, in tegenstelling tot andere kinderboerderijen in Amsterdam, geen betaalde kracht aanwezig. Deze vrijwilligers zorgen ervoor dat de dieren elke dag te eten krijgen en verzorgd worden. Hiervoor zijn minstens twee vrijwilligers per dag nodig. Dit vormt nu af en toe een probleem, als vrijwilligers door ziekte of andere omstandigheden uitvallen, en daarom gaat de kinderboerderij zo nu en dan eerder dicht.

Zonder vrijwilligers kunnen de dieren niet verzorgd worden, en zal de kinderboerderij op termijn moeten sluiten. Daarom zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen om deze prachtige kinderboerderij in stand te houden. Dat kan zijn door eens in de zoveel tijd te helpen met de dieren verzorgen, maar ook zoeken we mensen voor de feestcommissie, de bouwgroep of voor het werken aan het groen.


Mensen die geïnteresseerd zijn om ons te helpen dit mooie stukje Amsterdam te bewaren,  kunnen contact opnemen met Hannie Ter Burg, hannieterburg@hotmail.com.

Kinderboerderij De Buiktuin, Noordhollandschkanaaldijk 19. Telefoon: 020-6314376.Buitenlandse munten

Muntenactie

Bij de ingang van onze keet hebben wij een klein busje geplaatst. Hierin kunt u alle buitenlandse papiergeld en munten die u nog over heeft van uw vakanties deponeren.

Dit is een inzamelingsactie waarvan:

-          2/3 voor kinderboerderij De Buiktuin is.

-          1/3 voor een zorgboerderij voor gehandicapte kinderen in India.

Wij zijn benaderd door kinderboerderij ’t Brinkie of wij ook mee wilden doen met deze actie. Kinderboerderij ’t Brinkie doet dit al jaren met heel veel succes. Wij verwijzen u naar hun website www.muntenactie.nl.

Wij weten dat er altijd buitenlands papiergeld en munten in laatjes of potjes blijven liggen. We hebben tot nu toe heel veel buitenlands geld ontvangen.

Onze dank hiervoor.


Donateur worden?

Geniet u van De Buiktuin? Voor slechts € 10,00 per jaar kunt u donateur worden. U krijgt dan vier keer per jaar ons krantje thuisgestuurd met leuke nieuwtjes over het reilen en zeilen van de kinderboerderij.

Loop eens binnen en geef aan dat u ons wilt steunen. U vult een aanmeldformulier in en kunt ter plekke betalen of u krijgt een acceptgiro mee.