Welkom

Dit is Hammie het varken

Gesloten wegens nieuwbouw!

Let op: op zaterdag 16 en zondag 17 maart is De Buiktuin GESLOTEN. Het hok van Takel het hangbuikzwijntje wordt dan gesloopt. Er komt meteen een gloednieuw hok voor in de plaats. Dat is geschonken door een vriend van de kinderboerderij, die liever anoniem wil blijven. We zijn je dankbaar, en Takeltje ook! Op de foto staat trouwens Hammie het andere varken...

Vanwege de bouwwerkzaamheden moet de kinderboerderij helaas dit weekend dicht blijven, voor ieders veiligheid.

Paaskonijntje

Kom paaseieren zoeken!

Op zondag 14 april hopen we op goed weer. Want dan kunnen de kinderen weer eieren komen zoeken! Van 13 tot 15 uur zijn we open voor dit feest. De kinderen mogen eieren zoeken en ook een ei beschilderen. Aan het eind krijgt elk kind een doosje met het beschilderde ei, een chocolade-ei en vier gewone eieren mee.

Een kaartje kost 3 euro en is te koop bij de kinderboerderij (dagelijks tussen 10 en 16 uur). Wilt u zeker weten dat uw kind mee kan doen? Kom dan zo snel mogelijk een kaartje kopen!

Let op: op deze dag, zondag 14 april, zijn we vóór 13 uur en na 15 uur gesloten!

Zondag 12 mei Meifeest!

Het paasfeest is nog niet voorbij of het volgende feest dient zich alweer aan: het Meifeest! Zet vast in uw agenda: zondag 12 mei vanaf 12 uur, feest op de kinderboerderij.
informatiebord geit

Nieuwe informatieborden

Heeft u de nieuwe informatieborden al gezien? Het zijn er elf, over (bijna) alle diersoorten die we hebben eentje. Op de borden leest u over oorsprong, rassen, gedrag en verzorging van de dieren. Aan het toegangshek hangt een fraai nieuw welkomstbord. Met dank aan de gemeente die alle borden betaald heeft.

Dringend vrijwilligers gezocht!

Niet alle bezoekers zijn ervan op de hoogte dat onze kinderboerderij 100% op vrijwilligers draait. Er is, in tegenstelling tot andere kinderboerderijen in Amsterdam, geen betaalde kracht aanwezig. Deze vrijwilligers zorgen ervoor dat de dieren elke dag te eten krijgen en verzorgd worden. Hiervoor zijn minstens twee vrijwilligers per dag nodig. Dit vormt nu af en toe een probleem, als vrijwilligers door ziekte of andere omstandigheden uitvallen, en daarom gaat de kinderboerderij zo nu en dan eerder dicht.

Zonder vrijwilligers kunnen de dieren niet verzorgd worden, en zal de kinderboerderij op termijn moeten sluiten. Daarom zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen om deze prachtige kinderboerderij in stand te houden. Dat kan zijn door eens in de zoveel tijd te helpen met de dieren verzorgen, maar ook zoeken we mensen voor de feestcommissie, de bouwgroep of voor het werken aan het groen.


Mensen die geïnteresseerd zijn om ons te helpen dit mooie stukje Amsterdam te bewaren,  kunnen contact opnemen met Hannie Ter Burg, hannieterburg@hotmail.com.

Kinderboerderij De Buiktuin, Noordhollandschkanaaldijk 19. Telefoon: 020-6314376.Buitenlandse munten

Muntenactie

Bij de ingang van onze keet hebben wij een klein busje geplaatst. Hierin kunt u alle buitenlandse papiergeld en munten die u nog over heeft van uw vakanties deponeren.

Dit is een inzamelingsactie waarvan:

-          2/3 voor kinderboerderij De Buiktuin is.

-          1/3 voor een zorgboerderij voor gehandicapte kinderen in India.

Wij zijn benaderd door kinderboerderij ’t Brinkie of wij ook mee wilden doen met deze actie. Kinderboerderij ’t Brinkie doet dit al jaren met heel veel succes. Wij verwijzen u naar hun website www.muntenactie.nl.

Wij weten dat er altijd buitenlands papiergeld en munten in laatjes of potjes blijven liggen. We hebben tot nu toe heel veel buitenlands geld ontvangen.

Onze dank hiervoor.


Donateur worden?

Geniet u van De Buiktuin? Voor slechts € 10,00 per jaar kunt u donateur worden. U krijgt dan vier keer per jaar ons krantje thuisgestuurd met leuke nieuwtjes over het reilen en zeilen van de kinderboerderij.

Loop eens binnen en geef aan dat u ons wilt steunen. U vult een aanmeldformulier in en kunt ter plekke betalen of u krijgt een acceptgiro mee. Afdrukbare Versie